We are very pleased to offer you an exclusive selection of Obstberg delicacies to enjoy at home. The dishes, lovingly prepared by our kitchen team, are ready for pick-up refrigerated or conveniently delivered to your door. All you have to do is put on the finishing touches and enjoy!
Monday to Saturday order by 2pm and come pick up between 5:30pm – 7pm or have it delivered.
Rather mysterious and tucked away – but special enough to warrant tracking down: our gem of a restaurant in the delightful Obstberg quarter. A pinch of country inn, a hint of back-street eatery and a trace of urban lifestyle blended with contemporary brasserie cuisine: that’s the Brasserie Obstberg! This generously proportioned restaurant, furnished in the brasserie style typical of the 1930s, offers an easy-going atmosphere in the Bistro and a romantic ambience in the “Sääli”. And the garden with its ancient chestnut trees is a popular place to be in the summer.
Sous Chef gesucht – Willkommen in der Brasserie Obstberg! 🇫🇷✨
Kochen ist Ihre Leidenschaft? Sie lieben die französische Küche und möchten in einem ambitionierten Team arbeiten? Dann sind Sie bei uns genau richtig!
Wir suchen per 1. April 2025 oder nach Vereinbarung eine Person als Sous Chef, die mit Kreativität, Präzision und Teamgeist unser Küchenteam verstärkt.
🔥 Frische Zutaten, moderne Techniken, französische Tradition – Ihre neue Herausforderung wartet!
Interessiert? Bewerben Sie sich jetzt und werden Sie Teil der Brasserie Obstberg! ✉️ info@brasserie-obstberg.ch
#souschef #brasserieobstberg #obstberg #bern #restaurantbern #küchenkarriere #restaurant
Ein Abend für die Liebe! ♥️✨
Feiern Sie den Valentinstag in der Brasserie Obstberg mit einem besonderen Menü voller Genuss und Raffinesse. Lassen Sie sich kulinarisch verwöhnen und geniessen Sie einen unvergesslichen Abend zu zweit.
Reservieren Sie jetzt Ihren Tisch und erleben Sie einen romantischen Abend in besonderem Ambiente! 💕🍷
#brasserieobstberg #bern #obstberg #restaurantbern #valentinstag #genussmomente #romantisch
Genussmomente im Januar & Februar! ✨
Freuen Sie sich auf unser saisonales «Menu du Plaisir» mit feinen Kreationen, die Wintergenuss neu definieren.
Starten Sie mit einer Rillette von der geräucherten Forelle, geniessen Sie bunte Randen-Gnocchi oder unser zartes Gems-Ragoût mit Wacholdersauce. Zum süssen Abschluss lockt unser Ahorn-Apfel Trifle mit Vanilleglace.
Reservieren Sie jetzt Ihren Tisch und lassen Sie sich von unserem kulinarischen Winterzauber verwöhnen! 🍷
www.reservieren.brasserie-obstberg.ch
#brasserieobstberg #bern #obstberg #restaurantbern #menuduplaisir
Bienvenue à la Brasserie Obstberg! 🇫🇷✨
Ab sofort präsentieren wir Ihnen unsere neue Speisekarte für die Saison Januar bis März 2025 – eine Hommage an die französische Brasserie-Kultur mit fein abgestimmten Aromen und saisonalen Zutaten.
🥗 Salade d’hiver colorée – Bunter Wintersalat mit Apfel-Birne Vinaigrette, knuspriger Federkohl und eingelegte Schwarzwurzel
🧀 Mousse au fromage de chèvre – Ziegenkäse-Mousse mit buntem Randen-Carpaccio und Kräutersalat
🥣 Soupe à la crème de chou-fleur – Blumenkohl-Crèmesuppe mit Belper Knolle-Crostini
🥩 Filet de bœuf irlandais «Black Angus» – Rindsfilet mit kräftigem Rotweinjus, Topinambur und geschmortem Wurzelgemüse
🦆 Magret de canard rôti rose (F) – Rosa gebratene Entenbrust mit Balsamico-Thymiansauce, cremigem Carnaroli-Risotto und Lauch
🍚 Risotto crémeux de Carnaroli – Cremiger Carnaroli-Risotto mit geschmortem Wurzelgemüse, sautierte Pilze und Büffel-Parmesanspähne
🌱 Chou-fleur cuit au four – Gebackener Blumenkohl, Gemüse-Couscous, Nüsse und veganer Hummus
Für den perfekten Abschluss
🍰 Petit gâteau Paris-Brest – Kleines Paris-Brest Törtchen mit Pralinee-Crème und Haselnuss-Glace
🍐 Crème brûlée à la cardamome – Crème Brûlée mit Kardamom und verfeinert mit Birne
🍫 Mousse au chocolat noir «Maracaibo» – Dunkles Schokoladenmousse «Maracaibo»
mit Kokosnuss und Mango
Gönnen Sie sich einen unvergesslichen Abend mit französischem Flair und reservieren Sie noch heute Ihren Tisch. Wir freuen uns darauf, Sie bei uns zu begrüssen!
#brasserieobstberg #bern #obstberg #restaurantbern #französischeküche #restaurant #brasserie
Entdecken Sie unser neues Abendmenu!
Vom 7. bis 20. Januar 2025 präsentieren wir Ihnen unser Menu du plaisir – ein besonderes Erlebnis für Feinschmecker und Geniesser.
Lassen Sie sich von unserer kreativen Winterküche verführen:
🌿 Serrano-Feigenmousse – Verfeinert mit Kräutersalat und knusprigen Blätterteig-Grissini, ein leichter und geschmackvoller Start in den Abend.
🍎 Tagliatelle mit gebratenen Äpfeln & Rosinen – Serviert mit einem feinen Marronischaum, der diese Komposition perfekt abrundet.
🍖 Kalbs-Ossobuco Gremolata – Zart geschmortes Ossobuco vom Kalb mit einer aromatischen Marsalasauce, dazu Süsskartoffel-Orangen-Mousseline und buntes Wintergemüse.
🥭 Mango-Passionsfrucht Panna Cotta – Ein süsser Abschluss mit frischer Ananas und erfrischendem Limonensorbet.
Gönnen Sie sich und Ihren Liebsten einen Abend voller Genuss in der Brasserie Obstberg. Wir freuen uns auf Ihren Besuch!
#brasserieobstberg #obstberg #bern #restaurant #restaurantbern
Happy New Year! 🎉
Wir blicken zurück auf einen wundervollen Abend in der Brasserie Obstberg und starten voller Freude ins neue Jahr. Vielen Dank an alle, die diesen Abend so besonders gemacht haben!
Wir wünschen Ihnen ein glückliches, gesundes und erfolgreiches 2025! ✨
#happynewyear #brasserieobstberg #bern #obstberg #restaurantbern #restaurant
Frohe Weihnachten aus der Brasserie Obstberg 🎄✨
Das gesamte Obstberg-Team wünscht Ihnen und Ihren Liebsten wundervolle Festtage voller Genuss, Freude und besonderer Momente. ♥️
Frohe Weihnachten!
#brasserieobstberg #obstberg #bern #restaurant #restaurantbern #weihnachten
Ein Fest für die Sinne! ✨
Vom 17. bis 30. Dezember erwartet Sie unser Menu du plaisir – ein kulinarischer Höhepunkt für besondere Winterabende.
🍽 Geräucherte Entenbruststreifen mit Balsamico-Reduktion
🐚 Moules au Vin blanc mit Knoblauch-Safran-Crostini
🥓 Schweinsfilet-Medaillon im Speckmantel mit Pflaumensauce & Risotto
🍊 Mandarinen-Mousse mit frischen Früchten
Geniessen Sie eine genussvolle Zeit bei uns!
#brasserieobstberg #obstberg #bern #restaurant #restaurantbern
At the Obstberg you will enjoy the freshness and creativity – paired with the love of modern, French brasserie cuisine. Our young, fleet-footed service staff look forward to showing you to your table!
Our special Valentine’s Day menu is available exclusively in the evening. Additionally, you can choose between our dedicated menu or our à la carte options to make your evening unforgettable.
We welcome children and offer a delicious yet healthy menu that’s prepared with them in mind. We serve our young guests child-sized portions – at child-sized prices!
We can also provide coloured pencils and drawing books, as well as “TripTrap” highchairs so the younger ones can sit at the same height as you.
Celebrate your special occasions as and when they occur – please don’t hesitate to ask us for advice regarding your event.
Here are some examples:
Ask us to put together a quote that’s tailored to your requirements: simply use our online form or call us on +41 31 352 04 40.
Our options for responding to individual seating requests are very versatile. Here are just four examples to visualise the possibilities. Our contact form gives you the opportunity to make a precise enquiry online. However, we will also be happy to advise you in person or on the phone.
All of this together forms the essence of our passionate work at Brasserie Obstberg. Day in, day out. It starts with the enthusiasm of our entire team, continues with the careful selection of ingredients and the cultivation of long-standing partnerships with our suppliers – and it culminates in being able to welcome you and spoil you here.
We and the entire team at Brasserie Obstberg look forward to your visit!
Owner
Owner
Executive Director
Chef de cuisine
Sous Chef
Built in 1908 by the architect Johann Jakob Nigst, the building, which stands in a prominent location, is a prime example of the free mix of styles that were very popular at the time.
The strong, sandstone-coloured ashlar base floor with its clearly accentuated entrance and large round-floor windows indicates the location of the restaurant. This characterisation of the restaurant as a massive sandstone building may have been influenced by the Kornhauskeller, which had been remodelled ten years earlier. The private living quarters above the restaurant appear rather unobtrusive and restrained in their design.
Since the building permit with the “installation of a restaurant cooker” on 14 May 1908, the “Restaurant Obstberg” has experienced a gastronomic history of over 110 years.
On 1 March 2009, Irene and Lukas Uehlinger signed the lease with the owner of the house and began an extensive two-month renovation.
When it reopens in May 2009, the “Brasserie Obstberg” is resplendent with French charm and a dedicated team. Thanks to a great kitchen performance, the “Brasserie Obstberg” is included in the “Gault Millau” for the first time in October 2014 with 13 points.
Monday-Friday: 11.00 a.m. – 11.30 p.m.
(Kitchen open: 11.30 – 13.45, 18.00-21.45)
Saturday: 18.00 – 23.30 hrs.
(Kitchen open: 18.00-21.45)
Sunday: day off (On request)
Brasserie Obstberg
Bantigerstrasse 18
CH-3006 Bern
Are you looking for a new challenge? Are you interested in joining a young and professional team to inspire our loyal regular customers with warm hospitality?
Whether as a motivated service employee, as part-time support with service experience or as a trainee at the hotel management school: Apply online now!
Apply with us:
We prefer online applications – it’s easy and the fastest way to success for you. You can easily upload your attachments, such as CV and references, in all common formats.
We look forward to receiving your application!
Vis-à-vis the Bundeshaus and directly in front of the enchanting water feature on the Bundesplatz.
In our traditional Bernese bistro, we welcome you in an atmosphere that is entirely geared towards hospitality. Here you will feel at home if you like real values and don’t want to miss that certain something.
Contact | Vouchers | Press & Media | Jobs | Legal notice | Privacy policy | GTB